ARBO Dienstverlening

Wat is een arbodienst?

Een arbodienst inschakelen zorgt ervoor dat diensten omtrent werkend en verzuimend personeel worden ontzorgt. De arbo dienstverlener zal de werkgever en zijn werknemers ondersteunen bij onder andere het opstellen en het uitvoeren van arbeidsomstandigheden en hij zal begeleiden tijdens het verzuim. Als u op zoek bent naar een arbodienst in Den Haag, bent u bij Discare op het juiste adres.

Onze aanpak

De arbo dienstverlening van Discare kenmerkt zich door praktisch en pragmatisch handelen. Vanuit een online omgeving waarin u zelf desgewenst ziek - en betermelding kunt verwerken, volgen we het hele proces. Op deze wijze heeft u direct een actueel inzicht in de status en voldoen we aan alle stadia van de Wet verbetering Poortwachter.

Discare onderscheidt zich ten opzichte van andere arbodiensten omdat wij denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. In de eerste 6 weken kijken we vanuit specialistisch oogpunt naar uw verzuimende medewerker. We zoeken direct naar de juiste medische discipline om de klacht zo snel mogelijk te verhelpen. Zo zal er bij rugklachten eerst een diagnose worden gesteld door een fysiotherapeut die de bedrijfsarts informeert als het verzuim langer gaat duren.

Wist u dat meer dan 70% van het verzuim binnen 6 weken herstelt? Waarom zouden we dan een bedrijfsarts inzetten?

Een Arbodienst inschakelen bij Discare

Ons bedrijfsmodel is net als bij u gericht op preventie. De winst van de organisatie zit bij de inzet van de medewerkers. Dit ziet u ook terug in de gunstige prijsstelling van Discare. De jaarlijkse kosten houden we laag en wij verantwoorden onze kosten als er spraken is van verzuim. Discare biedt drie arbo dienstverlening pakketten aan. Wij hanteren de volgende contractvormen:

Discare basis

Het basiscontract arbodienstverlening is geschikt voor bedrijven waar de werkgever zelf gedeeltelijk regie kan voeren bij verzuim. De werknemer wordt door de werkgever bij Discare ziek gemeld op de vooraf afgesproken wijze. Dit kan zijn via de telefoon, e-mail of direct online.

Na de melding neemt Discare, samen met u, vanaf dag 1 de regie. Zo is er gezamenlijk controle over het verzuimbeheer. De medewerker wordt door Discare benaderd en krijgt direct een voorstel om met zijn probleem aan de slag te gaan. Indien er additionele diensten nodig zijn, worden deze meteen ingezet. U bent als werkgever via het systeem direct in staat het proces en de afspraken te volgen.

Een door u gekozen bedrijfsarts of een arts uit ons bestand kijkt vanaf de eerste dag mee. Daarnaast brengen wij u actief op de hoogte conform de met u gemaakte afspraken van het herstel van uw medewerker. Het voordeel van deze abonnementsvorm is dat u lage jaarlijkse abonnementskosten heeft en alleen de daadwerkelijke gemaakte kosten door de casemanager en bedrijfsarts per maand betaalt.

Discare Plus

Deze oplossing past goed bij opdrachtgevers die hun medewerkers maximaal willen faciliteren om weer binnen 6 weken aan de slag te gaan. Tot deze periode is de rol van de bedrijfsarts beperkt en kunnen we vanuit Discare direct met de vakgerichte professional aan de slag met verzuimbeheer om het verzuim in duur te minimaliseren.

Discare compleet

Deze contractvorm past bij opdrachtgevers die vooraf willen weten waar ze aan toe zijn. We ontzorgen het volledige verzuimproces aan de hand van verzuim begeleiding en verzuimbeheer. Alle gangbare activiteiten en ondersteuning in het kader van de Wet verbetering Poortwachter worden standaard voor de werkgever uitgevoerd en in de prijs meegenomen. Wij zetten ondersteuning die hiervan afwijkt in na overleg, op basis van nacalculatie.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over arbo dienstverlening of over onze pakketten? Neem dan gerust contact met ons op per e-mail: info@discare.nl of via ons contactformulier. Ons team staat klaar voor uw vragen en helpt u graag verder.

Naast arbo dienstverlening levert Discare ook andere vormen van dienstverlening: